Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че Третата световна война

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че Третата световна война
Коментари Харесай

Ким Чен Ун каза, че Третата световна война „е на път да започне

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун сподели, че " Третата международна война е на път да стартира заради ескалацията в Близкия изток и всички би трябвало да бъдат готови за това ". Това оповестиха множество руски медии, базирайки се на Корейската централна телеграфна организация (KCNA).

Коментирайки началото на сухопътната интервенция на Израел в линията Газа, ръководителят на КНДР сподели, че оттова „ пламъкът на войната “ може да се популяризира и в други райони на света.
Как световният Запад възприема Северна Корея
Неотдавнашен отчет на Пентагона по отношение на Стратегията за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване до 2023 г. идентифицира Северна Корея като непрекъсната опасност заради притежаването на оръжия за всеобщо заличаване. Пентагонът отбелязва, че до момента в който Китай и Русия съставляват главните провокации за сходни оръжия, Северна Корея, Иран и насилствените екстремистки организации остават непрекъснати районни закани, на които също би трябвало да се обърне внимание.
В отговор Северна Корея разкритикува отчета за защитата на Съединени американски щати и съобщи, че ще отговори на всяка американска експанзия или провокации с „ най-мощната и дълготрайна тактика за отговор “.
„ Подобни описания на Северна Корея от Съединените щати и реакцията на Северна Корея не са необикновени. Но последният продан идва на фона на опасения, че Северна Корея напредва със съглашение за трансфер на оръжие с Русия в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, акцентира AP News.
Ядрената стратегия на Северна Корея - какво се знае
Ядрената стратегия на Северна Корея закупи ново значение, откакто предходната година одобри закон, допускащ превантивната приложимост на нуклеарни оръжия. От началото на 2022 година Северна Корея е провела повече от 100 ракетни теста, доста от които са включвали нуклеарни оръжия, които евентуално могат да бъдат ориентирани към Съединените щати и Южна Корея.

В същото време министерството на защитата на Северна Корея съобщи, че терминът „ непрекъсната опасност “ е по-подходящ за Съединените щати, цитирайки засилените военни учения с Южна Корея и разполагането на нуклеарна подводница, за която Ким Чен Ун сподели, че носи оръжия „ задоволително огромни, с цел да унищожи една страна “. Затова КНДР се пробва да отговори на всевъзможни дейности на Вашингтон и Сеул под формата на взаимни учения или краткотрайно разполагане на американски бомбардировачи със съществени провокации.
Какво изплаши водача на КНДР в линията Газа
Вечерта на 27 октомври имаше доста известия в медиите, че „ Израел е почнал сухопътна интервенция в Газа “. По-късно обаче тази информация беше опровергана от самата израелска войска, която пояснява дейностите й като „ разширение “ на към този момент провеждащи се интервенции, в това число наземни.

Според известия от разнообразни източници боевете се водят в региона на палестинските градове Бейт Ханун, Бурейдж и Хан Юнис, които се намират на север и юг от Газа. Медиите пишат и за борби в централната част на Газа. В същото време се нанасят най-мащабните въздушни удари от началото на войната върху разнообразни елементи на палестинския анклав. Заради тях изчезна всякаква връзка в бранша, в частност интернет, което към този момент се приказва от интернационалните организации, които не могат да се свържат със чиновниците си.

Израелските медии оповестиха сутринта, че ИД са нанесли удари по 150 подземни обекта на Хамас. В момента пехотата, инженерните подразделения и танковете на израелската войска към момента са в линията Газа, където се водят борбите с Хамас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР